Ali se lahko gotovi parket polaga na talno gretje?

(4 glasov, povprečje 4.75 od 5)

Parket za talno gretje.

Gotovi dvoslojni parket je edina vrsta parketa, ki je priporočljiva za polaganje na talno gretje. Prav zaradi večslojne strukture imajo sposobnost dobrega prevoda toplote. Pri izbiri parketa je potrebno paziti, da je spodaj vezana plošča Breza, katera je dimenzijsko najbolj stabilna. Prednosti parketa na vezani plošči Breza:

 •     Vezana plošča Breza veliko manj deluje kot masiven les po dolžini, debelini in dolžini, ker je struktura vezane plošče sestavljena iz velikega števila križno zlepljenih slojev lesa. Luščeni furnirji brezove vezane plošče imajo debelino 1,45mm ter so križno zlepljeni med seboj, kar povzroči, da je delovanje praktično zanemarljivo. Parket na talnem gretju praktično ne deluje in ne pride do nastanka fug.
 •     Minimalna odstopanja v debelini.
 •     Brezov les je najbolj elastičen – pomembno pri talnem gretju zaradi delovanja parketa.
 •     Trdnost – specifična teža je 680 kg/m3, medtem ko je specifična teža masivnega lesa smreke in topole izpod 500 kg/m3.

  Kateri parketi so primerni za polaganje na talno gretje.

  PARKETI ZA TALNO GRETJE
 • Dvoslojni parket: Ločimo višjecenovne dvoslojne parkete in nižjecenovne dvoslojne parkete. 
  Višjecenovni parketi -  V bistvu je višjecenovni dvoslojni parket sestavljen tako da je spodnji sloj v večini primerov iz brezove vezane plošče, katera ima več slojev (6 - slojna plošča), katera prepreči delovanje parketa. Tudi sama nadaljna sestava parketa je narejena iz višjekakovostnih materialov. Tu mislim predvsem na lake in olja, katera so od priznanih proizvajalcev.
  Nižjecenovni parketPonavadi so nižjecenovni dvoslojni parketi sestavljeni iz spodnjega sloja iz smrekove, hraastove ali HDF podlage. Vse te podlage so bistveno cenejše od vezane plošče. Slabosti teh podlag pri parketu za talno gretje so večje delovanje lesa in slabša prevodnost.
  Več o dvoslojnih parketih si lahko preberete na http://www.valles.si/gotovi-parket

 • Masivni parketi za talno gretje: Pri masivnih parketih za talno ogrevanje je pomebno da je parket manjših dimenzij in debelin. Les deluje po širini zato je dimenzija parketa za talno gretje še toliko bolj pomembna.  V poštev pridejo recimo klasični parketi, kateri so dimenzije 500x70x15mm ali manjše. 
  Več o klasičnih parketih si lahko preberete na http://www.valles.si/klasicni-parket 

 • Panelni oz. troslojni parketi za talno gretje: V večini primerov so ti parketi s spodnje podlage iz smreke in debeline okoli 15mm. Gre za nižjecenovne parkete ki se lahko polagajo na klik (plavajoče). Ponavadi so sestavljeni iz zgornjega solja masive 2 - 3mm in površinsko obdelani z nižjecenovnimi laki in olji.
  Več o panelnih parketih si lahko prebereta na http://www.valles.si/akcije/panelni-parket

 povprasevanje  

Katalog notranjih vrat

katalog notranjih vrat valles
Katalog notranjih vrat

 

boniteta

 

Načini plačila

bancno nakazilo

paypal varno placilo

Garancije

30

5

slo

100

Koristne informacije

Kako obnoviti oljen parket?

video

Trenutne akcije parketa. Preverite!

Storitve

 • parketarstvo -  polaganje parketa
 • polaganje lesenih teras
 • izdelava stopnic
 • montaža notranjih vrat

kerlesLogo2     mize stoli slika     najem avtodoma     spinalis