skip to Main Content
Responsive Menu Layout
4.4/5 - (49 votes)

Parket ribja kost

Royal line je linija gotovega dvoslojnega parketa z izgledom ribje kosti  90 stopinj in parket chevron oziroma »francoska ribja kost«. Zgornji sloj 4 mm slavonski hrast spodnja podlaga vezana plošča breza. Primeren je za polaganje na talno ogrevana tla.

Parket iz ribje kosti in chevron parket sta praktično že skoraj izumrla oz. se jih je polagalo zelo malo. Zadnje obdobje pa se oba ponovno vračata med žive. Parket položen na ribjo kost daje pridih brezčasnosti in klasične elegance kot tudi sodobni izgled – primeren za prostore oblikovane na tradicionalen starinski ali moderen stil. Primeren je za polaganje na tlake z ali brez talnega gretja, v različnih klasah in barvah ter širinah.  Kupci se za ta način polaganja odločajo predvsem v mestih kot sta Ljubljana, Trieste, Milano … medtem ko se na podeželju šele prebuja.

Dizajn ribje kosti je najlepše poudarjen če je v prostoru položen v smeri svetlobe  zaradi svoje lepote se vse bolj pojavljajo tudi v modernih stanovanjih.

Francoska ribja kost

Parketi položeni v ribjo kost so idealni tako da odžagamo trikotni del na obeh koncih parketa pod kotom 30°, 45° ali 60° merjeno od vrha do konca. Vse deščice so enako dolge. Za polaganje parketa potrebujemo pol levih in pol desnih parketnih deščic.

Ribja kost

Pri takem polaganju je potrebno računati več materiala za odpad. Če pri gotovih parketih velja da je odpada 5% se pri polaganju parketa v ribjo kost italijansko ali chevron računa 10 – 12 % izmet. Polaganje parketa na ribjo kost zahteva večjo natančnost in tudi več časa zaradi specifičnosti polaganja.

Na izbiro so tri klase (natur, mix in rustik) ter nato še širina 90 mm, 140 mm in 180 mm.

Dimenzije

 • 70 x 10 x 490 mm (samo navadna oz. italijanska ribja kost)
 • 90 x 12,13,14 x 600–720 mm (navadna in francoska ribja kost)
 • 140 x 12,13,14 x 600–720 mm (navadna in francoska ribja kost)
 • 180 x 12,13,14 x 600-720 mm (navadna in francoska ribja kost)

Površinske obdelave

 • Oljeno ali lakirano
 • Krtačeno + oljeno
 • Krtačeno + lakirano

Klasifikacija

 • Natur
 • Mix
 • Rustik1
 • Rustik2

Parket ribja kost. Italijanska ali francoska ribja kost. Katero izbrati?

Pri nas vam ponujamo različne tipe parketa, med katerimi so tudi tisti z vzorcem ribje kosti. Ribja kost je prepoznaven in priljubljen vzorec, ki doda poseben in eleganten videz vašemu prostoru.

Italijanska ribja kost

 1. Edinstven videz: Italijanska ribja kost 90 stopinj ponuja edinstven in eleganten videz, ki se razlikuje od  chevron parketa. Ta vzorec se prilega različnim slogom in okusom.
 2. Povečuje prostor: Zaradi svojega vzorca parket z italijansko ribjo kostjo 90 stopinj lahko vizualno poveča prostor, kar je še posebej uporabno v manjših sobah.
 3. Visoka kakovost: Naš parket italijanska ribja kost je izdelan iz najboljših materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Les je skrbno obdelan in pripravljen za trajnostno uporabo.

Strokovno svetovanje: Naši strokovnjaki vam bodo pomagali pri izbiri pravega parketa in pri izvedbi celotnega procesa, od svetovanja do poaganja parketa

Francoska ribja kost

 1. Edinstven videz: Francoska ribja kost in chevron parket sta edinstvena vzorca, ki pritegneta pozornost in dodata poseben videz vašemu prostoru. Oba vzorca se razlikujeta po kotu in obliki, kar ustvari poseben učinek in dopolni vaš dekor. Polaga se v špico.
 2. Povečuje prostor: Zaradi svojega vzorca parket s francosko ribjo kostjo ali chevron parket lahko vizualno poveča prostor.
 3. Visoka kakovost: spodnji sloj vezana plošča breza, zg. sloj 4mm slavonski hrast zagotavljajo dolgo življenjsko dobo vašega parketa.

Če želite dodati poseben in edinstven videz svojemu prostoru, je francoska ribja kost ali chevron parket prava izbira za vas. Obiščite nas in si vzorce oglejte v živo v naših salonih parketa v Ljubljani in Sežani.

Made in Slovenia logo (Valles)
Back To Top
Open chat
Pozdravljeni 👋
Kako vam lahko pomagamo?