skip to Main Content
Responsive Menu Layout
4.8/5 - (19 votes)

Zakaj pri proizvodnji parketa uporabljamo samo OSMO olja?

Osmo olje - zaščita
Klasična olja

OSMO parket olje – Glede na različne teste, ki smo jih opravili z različnimi vrstami olja so se OSMO parket olja pokazala za najbolj odporna.

  • Maksimalna zaščita parketa pred razlitjem tekočin (voda, vino, sokovi…)
  • Nudijo dolgotrajno zaščito saj vsebujejo vosek, osvežujemo ga 1x na 3-4 leta. V kombinaciji z osmo čistili za oljen parket se parket osvežuje 1x na 6-8 let.
  • Se lahko enostavno in delno obnavljajo 
  • So okolju prijazna in neškodljiva za zdravje (vsebujejo: laneno olje, olje sočnice, soje in osata ter voske karanube in kandelile.)
  • Poudarijo naravni videz lesa.

Vsak pri nas kupljen parket je 2 x strojno oljen, po polaganju ga tudi osvežimo. Na ta način so pore lesa popolnoma zaprte, zato parket ne postane “flekast” in ne vpija tekočin. V to smo prepričani zato vsaki stranki damo vzorčno desko da sama naredi test preden se odloči za nakup.

Prenesite katalog:

Prenesite brošuro:

Osmo olje parket – vodoodbojnost osmo olja

Oljen parket postaja v zadnjih nekaj letih vedno bolj priljubljen, saj ohranja les odprt in je prijeten na otip. Dodatno dobi še naraven – svilnat sijaj, a kljub temu ostaja sama površina še vedno prepustna. Več o oljenju parketa si lahko preberete na Oljenje parketa in Lakiran ali oljen parket.

Veliko ljudi ima različna mnenja in predvsem različnih praktičnih izkušenj glede vodoodbojnosti oljnega parketa. Tudi mi opažamo oziroma dobivamo vedno več vprašanj na to temo, saj se stranke morda ne zavedajo ene izmed osnovnih razlik pri proizvodnji industrijskega (masovno) in obrtniško oljenega parketa. Pri proizvodnji industrijskega oljenega parketa so postopki zelo hitri in za sušenje uporabljajo UV sušilce – olje se prehitro osuši in les ga nima časa vpiti. Pri obrtniški proizvodnji oljenega lesa se pa parket suši veliko dlje časa in na naravni temperaturi.

Vodoodbojnost oljenega parketa

Naredili smo tudi test oziroma primerjavo industrijsko in obrtniško oljenega parketa – na zgornji sliki vidimo na levi strani industrijski oljen parket in na desni obrtniško oljen parket. Že iz slike je zelo dobro razvidno kako se pri industrijsko oljenem parketu tekočina (voda) vpija in ima zelo slabo vodo odbojnost.

Najboljši način za oljenje z Osmo oljem

Oglejte si kratek in informativen video kako na optimalen način na tla nanesti Osmo Polyx olje.

Opozorilo: Pri rokovanju z oljem vedno uporabljajte zaščitno opremo. Bodite previdni pri nanašanju katerega koli od izdelkov predstavljenega v videoposnetku ali na naši spletni strani.

Spletna trgovina

Back To Top
Open chat
Pozdravljeni 👋
Kako vam lahko pomagamo?