skip to Main Content
Responsive Menu Layout
4.6/5 - (17 votes)

Lesene stopnice

Skoraj vsako domovanje ima stopnice. Notranje stopnice so lahko estetski element doma na katerega smo lahko še posebej ponosni. Če so pravilno načrtovane lahko postanejo najbolj uporaben okras v hiši.

Najbolj priljubljene so lesene hrastove stopnice, katere so lahko izdelane iz masivnega lesa, parketa ali furnirja.

Da se stopnice čimbolj ujamejo s parketom pri izdelavi stopnic prav tako uporabljamo 4 mm hrastov nalimek različnih kakovostnih razredov (natur, mix, rustik1, rustik2)

Tople in prijetne lesene stopnice

Pomembno je da pri izbiri lesov za lesene stopnice izberemo trše vrste lesa. Pri izbiri lesa bodite pozorni tudi iz katerega lesa je ostalo pohištvo in talne obloge vašega doma. Pomembno je upoštevati, da so med najbolj obremenjenimi deli v hiši. V hišo, kjer se hodi z čevlji zagotovo ne sodijo mehke lesene vrste kot je na primer oreh, smreka, macesen…

Naša glavna prednost je izdelava lesenih stopnic, parketa in vrat, katere dobite na enem mestu. Vse si lahko ogledate v razstavnih salonih v Ljubljani in Sežani.
Kupcu ustrežemo na način, da mu dobavimo in zmontiramo oz. položimo parket, lesene stopnice in notranja vrata v istem barvnem odtenku in klasi!

Vrste stopnic:

Iz parketa (vse bolj so priljubljene, ker se povezujejo s parketom in ne prihaja do barvnih razlik. Pri izdelavi lesenih stopnic iz hrasta uporabljamo 4 mm masivni nalimek)

Furnirane (najcenejša različica stopnic, ne priporočamo zaradi tanke debeline furnirja do 1,8 mm)

Masivne (najdražja in tudi najbolj kvalitetna izvedba stopnic)

Kombinacija (les – steklo, les – marmor, les – kamen)

Stopnice S Previsom
Stopnice S Previsom
Stopnice Brez Previsa
Stopnice S PrevisomStopnice Brez Previsa

Gre za samostojno leseno konstrukcijo s stranskimi nosilnimi elementi in pohodnimi ploskvami. Na željo naročnika imajo lahko tudi čelne zapore.

Samonosilne lesene stopnice

Gre za oblaganje betonske podlage. Pohodne ploskve vam lahko izdelamo iz parketa ali masivnega lesa, lahko pa se odločite za furnirane. Pri tem tipu, se lahko odločite za klasično izvedbo stopnic s previsom pohodnega dela čez čelno zaporo ali modernejšo izvedbo z ostrejšimi linijami brez previsa pohodnega dela čez čelno zaporo. Zaradi modernega videza stopnic so vse bolj priljubljene stopnice narejene v “špico”.

Leseno čelo s previsom

Stopnice s previsom

Leseno čelo brez previsa

Stopnice brez previsa

V tem video posnetku vam predstavljamo stilno oblikovane stopnice z lesenim čelom, brez previsa, rustik klasi in natur oljene. Stopnice prehajajo v prvo nadstropje na dvoslojni gotovi parket širine 180 mm, natur klase, krtačen in natur oljen. Vidite lahko tudi prehajanje parketa iz hodnika v ostale sobe.

Moderen in minimalističen izgled, a kljub temu s pridihom topline.
Stopnice: hrast, masivni nalimek, natur klasa in oljene natur.
Parket: dvoslojni gotovi, hrast, krtačen, natur klasa in oljen natur.

Vrste stopnic glede na izvedbo in način vgradnje

Lesene stopnice na kovinsko konstrukcijo – na inox nosilno kovinsko konstrukcijo pritrdimo lesene pohodne ploskve.

Konzolne stopnice

So pritrjene le na eni steni in zdi se, kot da lebdijo ob steni. Imajo minimalistične linije in dajejo občutek zračnosti. Konzolna kovinska podkonstrukcija je skrita. Stena, na katero so pritrjene mora biti armirano betonska.

Lesene stopnice - kovinska konstrukcija

Lesene stopnice cena

Ker jih vse izdelujemo po naročilu in po meri naročnika nimamo fiksnih cenikov, zato vas prosimo, da oddate vaše povpraševanje. Po pregledu povpraševanja se dogovorimo za ogled objekta, kjer se natančno pogovorimo o detajlih, kot so izvedba, videz ograje itd.

stopnice-in-notranja-vrata

Zakaj se odločiti za notranje hrastove lesene stopnice?

So vse bolj priljubljena izbira za notranje prostore. Obstaja veliko razlogov, zakaj bi se odločili za hrastove lesene stopnice. Nekaj razlogov v nadaljevanju:

So zelo trpežne in kakovostne, kar jih naredi primerno izbiro za vsak dom. Hrast velja za trdo drevesno vrsto, zato se 90% strank odloči za takšne stopnice. Pri izdelavi uporabljamo les iz slavonskega hrasta.

Hrastove lesene stopnice so videti čudovito in so vedno moderne. Les ima naraven videz in teksturo, ki se lepo prilega skoraj vsaki notranji dekoraciji. Hrast je tudi odličen izbor za tiste, ki želijo toplino in prijetnost v svojem domu.

So enostavne za vzdrževanje lahko so lakirane ali oljene. Negujemo jih podobno kot parket z čistilom za lakirane ali oljene površine katerega dodamo v 5l vode. Z “ožmito” krpo stopnice pobrišemo.

Ena najboljših lastnosti hrastovih lesnih stopnic je, da jih lahko izdelamo po meri. Lahko so vpasane do zida ali pa zaključene z letvicami. Izberete lahko nastopno ploskev in čelo iz hrasta ali pa čelo belo, lahko so s previsom ali pa brez v “špico”

Če razmišljate o namestitvi novih notranjih lesnih stopnic, so hrastove lesene stopnice izvrstna izbira, ker so trajnostne, kakovostne in enostavne za vzdrževanje, poleg tega pa lahko izbirate med različnimi možnostmi prilagajanja glede na ostale talne obloge v prostoru. Lesene stopnice bodo dodale toplino in prijetnost vašemu domu ter bodo trajale vrsto let.

Made in Slovenia logo (Valles)

Najbolj prodajane stopnice

Back To Top
Open chat
Pozdravljeni 👋
Kako vam lahko pomagamo?