skip to Main Content
Responsive Menu Layout
4.6/5 - (22 votes)

Dvoslojni gotovi parket je najbolj primerna talna obloga za polaganje na talno gretje.  Skupna debelina dvoslojnega parketa znaša 10 mm pri širših dimenzijah je parket debeline 14mm. Zgornji sloj je iz lamele trdega lesa (vrsta glede na izbor kupca) debeline 3 – 4 mm, medtem ko je spodnji sloj iz vezane plošče breza. Sloja sta zlepljena z lepilom. Površina parketa je strojno obdelana – lakirana, oljena ali krtačena. Standardne dimenzije parketnih deščic gotovega dvoslojnega parketa se gibajo v razponu dolžina 400-2000 mm in širina 70–220 mm.

Spodaj so prikazane slike dvoslojnega parketa na nekaterih objektih.

VSE NA ENEM MESTU ➔ parket, stopnice, notranja vrata, lesene terase

Eleganca in trajnost v vašem domu

Pri opremljanju doma je izbira talne obloge ključnega pomena, saj le-ta vpliva na videz, udobje in vzdušje v prostoru. Eden izmed najbolj priljubljenih materialov za talne obloge je vsekakor dvoslojni parket, kateri je namensko narejen za polaganje na tla s talnim gretjem. Ta vrsta parketa združuje trajnost, estetsko privlačnost in enostavno namestitev. Ravno zato je tudi največkrat izbran parket naših strank.

Sestavljen je iz dveh plasti lesa. Spodnja je običajno izdelana iz vezane plošče breza – ta zagotavlja stabilnost in odpornost proti vlagi. Zgornja plast pa je iz naravnega lesa 4 mm (hrast, javor, oreh) in daje parketu estetski videz ter toplino naravnega lesa.

Zgornja plast naravnega lesa je obdelana s posebnimi premazi, kot sta olje ali lak, ki ščitita parket pred obrabo, madeži in praskami. Zaradi tega je dvoslojni parket trajen in trpežen.

Pri izbiri talne obloge obstaja še ena ključna značilnost, ki jo je pri izbiri gotovega parketa pomembno upoštevati. To je debelina, saj ima vpliv na njegovo trdnost, vzdržljivost in estetiko. Z gotovim parketom prave debeline, lahko dosežete popolno ravnovesje med stabilnostjo in naravnim videzom lesa, ki bo polepšal vsak prostor ter očaral vsakega obiskovalca.

Reference – parket

Pri izbiri dvoslojnega parketa je pomembno korak, da preverite tudi reference prodajalca. V podjetju Valles smo ponosni na svoje številne zadovoljne stranke in uspešno izvedene projekte, ki potrjujejo našo strokovnost, kakovost in zanesljivost pri dobavi ter polaganju dvoslojnega parketa.

Back To Top
Začni pogovor
1
💬 Ali potrebujete pomoč?
Pozdravljeni! 👋
Kako vam lahko pomagamo?